Tietoa meistä

Tarjoamme vertaistukea AVH:n sairastaneille ja toimimme yhdyssiteenä läheisille Keski-Uudellamaalla

Keski-Uudenmaan AVH-yhdistys ry. on perustettu vuonna 1994. Yhdistyksen toiminta-alue on Kerava, Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Sipoo ja Tuusula. Keskuspaikka on Kerava. 

Tehtävämme on tukea AVH:n sairastaneiden kuntoutumista, arjessa selviytymistä ja parempaa hyvinvointia: Järjestämme  vertaistukea ja virkistystapahtumia. Kaikkiin tilaisuuksiin voi tulla pyöratuolilla. Omaiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. 


Monenlaista hyvinvointia lisäävää toimintaa sinulle 

Järjestämme monipuolista vireyttä ja hyvinvointia lisäävää toimintaa Oletpa sairastanut aivoverenkiertohäiriön äskettäin tai aiemmin ota yhteys yhdistykseen. Tule mukaan! Myös läheisesi on tervetullut yhdistykseen ja toimintaan. Yhteiset tapahtumat lisäävät selvästi hyvinvointia ja yksinäisyys vähenee.  Vertaistukiryhmiin eli kerhoihin on todella matala kynnys ja olet tervetullut mukaan. On harrastustoimintaa, tietoiskuja. musiikkia, retkiä,  teatteria ja museokäyntejä ym.  Liikunta- ja kulttuuritapahtumia on joka kevät ja syksy. 

Ajankohtaista

Tule mukaan  kerhoihin ja muihin tapahtumiin. Vertaistukikerho kokoontuu Keravalla keskiviikoisin klo 9-11 Viertolassa, Timontie 4 ja Nurmijärvellä kuun viimeinen maanantai kunnantalon Simeoni-salissa. 

Muista ilmoittaa, jos sähköpostisi (puhelinnumero, osoite tai sähköposti) on muuttunut. 

Järvenpään, Tuusulan, Mäntsälän, Sipoon ja Hyvinkään toimintaan etsitään vetäjiä. 

"Älä jää yksin omassa tilanteessasi."

Vapaaehtoistoiminta

Yhdistyksen jäsenenä sinulla on erilaisia tapoja osallistua. Voit olla mukana mieleisessäsi vapaaehtoistoiminnassa. Jos sinua kiinnostaa esim. vertaistukihenkilönä tai opastajana oleminen tai kerhon ohjaus, saat siihen tukea ja koulutusta Aivoliitolta ja yhdistykseltä. Kysy lisää yhdistyksestä tai liitosta


Vertaistukea AVH:n sairastaneille

Vertaistukiryhmiä on tällä hetkellä Keravalla ja Nurmijärvellä. Keravalla vertaistukiryhmä kokoontuu kerran viikossa (keskiviikkokerho) ja Nurmijärvellä kerran kuussa (kuun viim. maanantai). Ryhmissä käy eri ikäisiä ja erilaisen AVH:n sairastaneita. Ryhmissä on iloinen tunnelma, joten uudet pääsevät helposti mukaan. Kuulumisten jakaminen ja yhdessä harrastaminen antaa voimia ja iloa. 


Lisäksi voit hakea henkilökohtaista AVH-vertaistukea Aivoliitolta

Aivoliiton henkilökohtainen vertaistuki toteutuu muutaman kerran tukijan ja tuettavan välillä joko puhelimitse, sähköpostitse tai kasvotusten. Henkilökohtaista vertaistukea voit hakea sähköpostilla vertaistuki@aivoliitto.fi

"Ryhmissä huumori kukkii!"